Over Dionne Kemper

Weer in uw kracht staan

Ik werk al 25 jaar in de GGZ (Geestelijke Gezondheid Zorg) als ambulant psychiatrisch verpleegkundige in de ouderenpsychiatrie. Ik ondersteun senioren in de behandeling van hun (psychiatrische) problemen. Ook geef ik ondersteuning en begeleiding in de woon- en leefomgeving van de senior, ondersteuning en begeleiding van het systeem (zoals partner en kinderen) en het toewerken en begeleiden naar zinvolle dagbesteding. Daarnaast geef ik in de woon- en zorgcentra adviezen aan zorgprofessionals hoe om te gaan met psychiatrische ziektebeelden.

Zenvio - over Dionne Kemper

Maar ik help veel liever met het voorkomen van deze problemen. Want, voorkomen is beter dan genezen. Ik wil senioren inzicht geven, zodat zij weer stappen kunnen maken. Ik begeleid hen vanuit een holistische visie: ons welzijn wordt bepaald door het geheel van onze lichamelijke, geestelijke en sociale gesteldheid. Het een staat in contact met het ander. En de coaching is altijd gericht op de kracht van de senior. Zodat zij zoveel mogelijk de regie weer in eigen handen kunnen nemen. Tijdens de gesprekken gebruik ik verschillende technieken die passen bij de hulpvraag én de persoon. We werken ernaar toe dat de senior vanuit zijn eigen wensen en mogelijkheden weer in zijn kracht komt te staan.

Uw wensen en mogelijkheden

In de coaching gesprekken halen we uw coach- of hulpvraag naar voren. Ook de vraag achter de vraag. Ik leer u weer omgaan met deze gevoelens. We kijken samen naar wat u belangrijk vindt en waar u aan wilt werken. Om u vanuit uw eigen wensen en mogelijkheden weer in uw kracht te zetten.

Zenvio - over Dionne Kemper
Zenvio - over Dionne Kemper

Gelijkwaardigheid, vertrouwen en eerlijkheid

Dat zijn mijn belangrijkste waarden. En ook gelijk de belangrijkste waarden voor de coaching gesprekken. Want alleen als er gelijkwaardigheid, vertrouwen en eerlijkheid is, komen we in verbinding met onszelf én de ander. En zo komen we tot de beste resultaten.

Landelijk Netwerk Seniorencoaches

Het Landelijk Netwerk Seniorencoaches is een samenwerkingsverband van een dynamische en energieke groep mensen die door de opleiding Seniorencoach van Sonnevelt Opleidingen op elkaars pad zijn gekomen.

De diversiteit in kennis en ervaring, maar ook de grote leeftijdsgroep, zorgen ervoor dat wij elkaar inspireren en op nieuwe gedachten brengen. Zo halen we niet alleen het beste uit de senioren die wij begeleiden, maar ook uit onszelf.

“Ik word er blij van als ik zie dat ik mensen in hun kracht heb gezet en dat ik ze tevreden achterlaat na een traject.” – Dionne Kemper