Voor senioren

Voor senioren

U bent op zich tevreden over uw leven, maar er gaat binnenkort iets veranderen. Of misschien is dat al gebeurd. U mist zingeving in uw dagelijkse activiteiten of er breekt een nieuwe fase aan in uw leven. Misschien wilt u voorkomen dat u in een gat valt, bent u op zoek naar een nieuwe daginvulling of vraagt u zich af wat u wilt. Samen ontdekken we uw mogelijkheden, maakt u eigen keuzes en zetten we u weer in uw kracht.

Zenvio - voor senioren

Herkent u dit?

Heeft u gebrek aan interesse en plezier? Of heeft u gevoelens van somberheid, lusteloosheid of eenzaamheid? Sociale factoren en verdrietige of ingrijpende gebeurtenissen kunnen onder andere deze gevoelens oproepen. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een partner, familielid of vrienden. Maar ook ingrijpende veranderingen zoals een verhuizing naar een verzorgingshuis kunnen u kwetsbaar maken voor bijvoorbeeld leegte en somberheid.

Ik kan u begeleiden in persoonlijke vraagstukken, thema’s of levensvragen die belangrijk voor u zijn en die kunnen bijdragen aan een betekenisvol leven.

Wilt u coaching of begeleiding in uw dagelijkse situatie of de volgende fase in uw leven?

Zingeving

We vinden dat ons leven zinvol moet zijn. En dat is het ook als we van betekenis zijn. We gaan samen op zoek naar antwoorden. Wat maakt uw leven zinvol? En wat maakt het de moeite waard? Om invulling te geven aan uw leven, is het belangrijk om te weten wat u wilt. En wat u écht belangrijk vindt.

Het kan om kleine dingen gaan. Bijvoorbeeld waar u trots op bent of wat u graag nog wilt doen in uw leven. Welke wensen u heeft en wat belangrijk voor u is. Maar ook hoe u naar uw omgeving kijkt. En hoe ziet uw perfecte dag eruit? Dit soort onderwerpen kunnen we bespreken tijdens de coaching.

Maar het kan ook grotere vragen oproepen. Denk bijvoorbeeld aan de betekenis van uw leven. Of het doel. Bent u tevreden met het leven dat u nu leidt?

Zenvio - Samen voor zingeving
Zenvio - voor senioren

Hoe de coaching werkt

Als seniorencoach begeleid ik u in een nieuwe fase in uw leven. Ik ga met u in gesprek om uw intense gevoelens scherper in het vizier te krijgen. We staan stil bij de onmacht die onder deze gevoelens schuilgaan. Ik probeer samen met u bij de kern te komen. Dit doe ik door aandachtig naar u te luisteren en u soms een spiegel voor te houden. Tijdens de gesprekken gebruik ik verschillende technieken die passen bij u en uw hulpvraag.

Ik begeleid u vanuit een holistische visie. Dit betekent dat ik ervan uitga dat ons welzijn wordt bepaald door het geheel van onze lichamelijke, geestelijke en sociale gesteldheid. Het ene staat in contact met het andere en alles heeft invloed op elkaar.

Wilt u weten hoe ik u kan coachen of begeleiden? Bekijk dan mijn werkwijze.

Waar de coaching plaatsvindt

Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Daarom voeren we deze gesprekken meestal bij u thuis. Waar u zich prettig en vertrouwd voelt. En waar u zichzelf kunt zijn.

Resultaat

Ik wil u inzicht geven, zodat u weer een stap kunt maken. We werken ernaar toe dat u vanuit uw eigen wensen en mogelijkheden weer in uw kracht komt te staan. En zo keuzes kunt maken en stappen ondernemen.